V poslednej dobe si veľmi všímam dobrotu a pomoc ľudí. Ďakujme Bohu, že nám posiela práve takých ľudí . Práve cez týchto ľudí nám Pán ukazuje svoju nesmiernu dobrotu, láskavosť, silu bojovať, oddanosť voči službe iným, stálu vieru a nádej. Áno ľudia pomáhajú, ale zároveň vedia aj ublížiť. Aj ja som bola terčom ubližovania. Mnohokrát podkopnuté nohy. A viete čo bolo najhoršie? Že som nevedela a nechcela odpustiť.

No časom som zistila, že treba odpustiť. „Odpúšťaj a bude ti odpustené.“ Naučila som sa odpúšťať. A neľutujem nič, čo sa v mojom živote stalo. A prečo? Pretože vtedy som to tak presne chcela. Náš život je príliš krátky na to, aby sme niekoho nenávideli. Možno v živote často prídu chvíle kedy to bude vyzerať beznádejne, no verte, že všetko má svoj význam! Všetko je tak, ako má byť, Boh to tak chce! Hovorím si to denne aj 100 krát, ale cítim, ako ma Boh pri tejto fráze kolíše vo svojom náručí a ubezpečuje ma. Lebo každá vec má svoj čas i spôsob, hoci na človeka hojne dolieha nešťastie.

„A ty spoznáš, že Pán tvoj Boh, je Boh mocný a verný, ktorý zachováva svoju zmluvu a svoju láskavosť na 1000 pokolení k tým čo ho milujú a zachovávajú jeho prikázania“. Žehnám Vám, aby ste túto pravdu mali zapísanú vo vašich srdciach. Nezabudnite odpúšťať. Majte v srdci non stop Boha a Váš život bude naplnený pokojom.