Združenie Faustínum vyrastá z charizmy sv. sestry Faustíny, z jej duchovnosti a apoštolského pôsobenia. Spája kňazov, zasvätené osoby a laikov, ktorí túžia slúžiť posolstvu Božieho milosrdenstva. Hlavným sídlom združenia, ktoré pôsobí pri Kongregácii sestier Matky Božieho Milosrdenstva (KMBM), je Sanktuárium Božieho Milosrdenstva v Krakowe-Lagievnikách.

Činnosť združenia sa sústreďuje predovšetkým na systematickú formáciu podľa záväzného programu, aby apoštoli Božieho milosrdenstva mohli rozvíjať svoj duchovný život a napĺňať posolstvo Milosrdenstva. Základnú formáciu tvoria štyri ročníky katechéz v troch cykloch: ABC vnútorného života, Biblický cyklus a Duchovnosť sv. sestry Faustíny.

Združenie Faustínum má k 31.12.2016 v Sabinove 10 členov (z toho 7 priamo zo Sabinova a 3 z okolia) a 42 dobrovoľníkov. Stretávame sa raz mesačne (okrem prázdnin) na formačných stretnutiach, ktoré sa zvyčajne začínajú modlitbou v Hodine milosrdenstva v kostole a potom nasleduje stretnutie na fare. V rokoch 2009 − 2013 prebiehala základná formácia. Od septembra 2013 sme pokračovali permanentnou formáciou. Keďže sme vo štvrtom roku formácie vynechali Biblický cyklus, rozhodli sme sa k nemu vrátiť, takže v súčasnosti sa na našich stretnutiach venujeme tejto téme.

V roku 2016 sme okrem našich pravidelných stretnutí žili hlavne Svätým rokom milosrdenstva. Každý pracovný deň, keď bola otvorená Brána milosrdenstva, sme sa modlili modlitbu v Hodine milosrdenstva, každú stredu sme sa modlili korunku Božieho milosrdenstva, niekoľkokrát sme sa modlili Krížovú cestu a viedli sme moderovanú adoráciu. Veríme, že Milosrdný Ježiš sa dotkol nielen nás, ale aj tých, za ktorých sme sa modlili. Naše júnové stretnutie spestrila prítomnosť pracovníkov TV Lux, ktorí natáčali v našom kostole modlitbu v Hodine milosrdenstva spojenú s korunkou Božieho milosrdenstva.

V októbri sme mali farskú duchovnú obnovu na tému „Túžim, aby mi moje stvorenia dôverovali“, ktorú viedla sr. M. Faustia Szabóová KMBM.

V tomto roku sa chceme každú stredu (keď bude spovedná služba) o 16:30 hod. modliť korunku Božieho milosrdenstva a litánie.

Naším poslaním je šíriť úctu k Božiemu milosrdenstvu. Podstatou úcty k Božiemu milosrdenstvu, o čom sv. Faustína neustále písala, sú dva prvky: úplné zverenie sa Bohu vyjadrené v slovách: „Ježišu, dôverujem ti,” a konanie milosrdenstva voči blížnym. „Milosti z môjho milosrdenstva možno načierať jedinou nádobou, a tou je dôvera. Čím väčšmi duša dôveruje, tým viac dostane” (Den.1578), povedal Ježiš sv. Faustíne.

Ak ste ctiteľmi Milosrdného Ježiša a túžite šíriť úctu k Jeho milosrdenstvu, príďte medzi nás.