Kongregácia sestier Matky Božieho Milosrdenstva ponúka všetkým, ktorí chcú žiť poslanie sv. sestry Faustíny možnosť zapojiť sa do našej charizmy. Kvôli tomu bolo v roku 1996 zriadené Združenie apoštolov Božieho Milosrdenstva Faustínum. Združenie, ktoré má sídlo v Krakove a založil ho Mons. František Macharský, krakovský kardinál.

Istá pani z Anglicka nám napísala: „Vrátila som sa do Anglicka z nádhernej púte do Sanktuária Božieho Milosrdenstva v Krakove – Lagievnikách. Navždy mi ostane v pamäti slávnostný obrad prijatia členov Združenia Faustínum, ktorý bol 5. októbra. Bol to deň mimoriadnych milostí, za ktoré ďakujem Bohu. Stretnutie s členmi združenia bolo nádherné. Napriek tomu, že sme sa stretli prvýkrát v živote a stretnutie bolo pomerne krátke, cítila som, že jestvuje medzi nami puto bratstva a priateľstva.“

O aké Združenie ide? Do Združenia Faustínum môžu patriť kňazi, zasvätené osoby i laici (aj neplnoletí), teda každý, kto sa chce zapojiť do diela milosrdenstva sv. sestry Faustíny, čiže hlásať svojím životom posolstvo Milosrdenstva (skutkom, slovom a modlitbou) a usilovať sa dosiahnuť dokonalosť podľa vzoru, ktorý vytýčila sv. sestra Faustína: prostredníctvom dôvery k Pánu Bohu a milosrdenstva k blížnym.

Združenie zoskupuje dobrovoľníkov a členov, aktuálne zo 68 krajín sveta, ktorí sa v plnej miere zapájajú do charizmy sv. sestry Faustíny, a tým sa stávajú najbližšími spolupracovníkmi Kongregácie sestier Matky Božieho Milosrdenstva. Združenie Faustínum sa sústreďuje na duchovnú a apoštolskú formáciu, ktorá je veľkým obohatením pre tých, ktorí sa do nej zapojili. Na Slovensku funguje zatiaľ 6 spoločenstiev Združenia Faustínum. Formačné stretnutia sú zamerané na ľudský i duchovný rozvoj a na praktickú školu milosrdenstva.

Všetkým apoštolom Božieho Milosrdenstva dal Kristus mimoriadny prísľub: Duše, ktoré šíria úctu k môjmu milosrdenstvu, budem ochraňovať po celý život ako láskavá matka svoje nemluvňa a v hodine smrti im nebudem Sudcom, ale milosrdným Spasiteľom.

Ďalšie informácie nájdete aj dnes pri adventnom popoludní s názvom sv. Faustína a Božie milosrdenstvo. Začneme o 15.00 hod vo farskom kostole modlitbou Korunky k Božiemu milosrdenstvu, po nej bude katechéza – tieto stretnutia vedú sestry z Kongregácie Matky Božieho milosrdenstva.