Drahí bratia a sestry, obraciam sa na vás s naliehavou prosbou o Vašu finančnú pomoc pre naše jediné slovenské kresťanské rádio Lumen. Toto rádio s evanjelizačným programom každodenne vysiela bohatý náboženský a duchovný program. Mnohí z vás ho radi pravidelne počúvate. Chorým a starším vekom ako aj tým, ktorí sú mnohokrát odkázaní iba na svoju izbu, prináša spojenie s Cirkvou a umožňuje im sústrediť svoje myšlienky na modlitbu a mať účasť na bohoslužbe. Vzácnym prínosom tohto rádia pre všetkých je ním ponúkaná kresťanská orientácia v rôznych oblastiach ľudského života v spleti svetonáhľadov a spôsobov myslenia a v spoločnosti, v ktorej žijeme. Poukazuje na hodnoty, ktoré prináša Evanjelium Ježiša Krista.

Je to naše rádio na podporu viery nás samých ale aj na jej odovzdávanie druhým. Je našim spoločným prostriedkom šírenia radostnej zvesti a mediálnym spoločníkom na ceste viery. Ale tiež je aj našou zodpovednosťou postarať sa o jeho činnosť. Každoročne našu arcidiecézu to stojí štyri milióny korún. Posledná zbierka v máji priniesla 1.700.000,- Sk. Sú to veľké sumy. Ale rozdrobené na farnosti a na každého veriaceho nejde až o takú veľkú obetu. Mnohokrát dáme na zbytočné, ba niekedy na hriešne veci a programy oveľa viac.

Preto Vás vyzývam k tomu, aby ste na budúcu nedeľu v zbierke po sv. omši podporili fungovanie rádia Lumen. Nech vás k štedrosti vedie spoluzodpovednosť za evanjelizáciu touto mediálnou formou, vďačnosť za doterajšie fungovanie rádia Lumen a tiež aj pocit obetavosti, ktorou sa v duchu pokánia zriekame niečoho v prospech núdznych. Za vašu finančnú pomoc vám ďakujem.