Myslím si, že na benefičnom koncerte v nedeľu zaznelo mnoho pekných vyznaní a slov rodičov našich detí, ale ja by som chcela touto formou prispieť ešte jednou myšlienkou. Verte, že všetky mamky to s našimi detičkami mnohokrát nemáme ľahké. Sú chvíľky, kedy si v kútiku vo svojich domovoch neraz poplačeme a prosíme P. Boha o silu do ďalších dní s našimi ratolesťami a verte, že tú silu nám môžete dodať aj vy. Že ako? Ako ste v nedeľu počuli a videli, naše deti nepotrebujú toho veľa. Sú šťastné a vďačné aj za to málo, ktoré sa im dostane. Ony nepotrebujú honosné dary, našim deťom stačí, keď im niekto na ulici podá ruku, usmeje sa na nich, alebo len tak z ničoho nič ich pohladká. Verte, že vtedy sú šťastné nielen ony, ale aj my rodičia a ani si neviete predstaviť, akú silu nám tým dodáte.
,,Vezmi svoj kríž a nasleduj ma“. Toto sú naše kríže – viditeľné. Takže berieme ich na svoje plecia a s radosťou ideme do nášho kostola na sv. omše, odpustové slávnosti, krížové cesty na Šanec.
Moja a naša vďaka patrí vám všetkým, ktorí ste ma pochopili a našim manželom, že stoja v každej chvíli pri nás a nenechali nás niesť samých svoj – náš kríž.
,,Drahé mamičky s chorými deťmi, vedzte, že Pán vám nespočetnekrát odplatí vašu starostlivosť o vaše choré deti. Nezabúdajte, že vo vašom dieťati sa skrýva Pán Ježiš a potrebuje práve vašu lásku. Platí totiž: koho Pán miluje, toho krížom navštevuje. Vďaka ti, Pane, za tvoju lásku. Sme šťastní, keď ťa môžeme milovať a Ty si spolu s nami.“
foto