Zaujal ma nedávno článok, na ktorý som natrafila na internete. Začína sa vetou: „Služba v Cirkvi je nevyhnutnou súčasťou každého kresťana.“ Hmm... povedala som si, keby tomuto verilo čo najviac ľudí v našej farnosti. Samozrejme, že „každý z nás dostal iné dary pre rozličné služby“, ako sa píše ďalej.

Ďalšia pasáž vo mne vyvolala úsmev: „Možno si hovoríš, že služby v tvojej farnosti sú už dávno ,podelenéʻ. Stále tí istí ľudia sa venujú deťom, mladým, výzdobe kostola, spevu…“ No dúfam, že toto si v Sabinove nepovie nikto. Ale keby sa predsa len niekto taký našiel, chcela by som ho vyviesť z omylu. Do každej z týchto služieb, ale aj tých ostatných, potrebujeme nových ochotných ľudí, pretože ich nikdy nie je dosť J.

Chcela by som hlavne upozorniť na jednu konkrétnu službu, ktorú potrebujeme riešiť akútne. A tou je kvetinová výzdoba hlavného oltára. Zdravotné dôvody nepustia a je nevyhnutné, aby sa našiel niekto, kto by bol ochotný zobrať túto zodpovednú službu na seba.

Dnes sú v móde kreatívne dekorácie J. Čo takto dať svoj kreatívny talent do služby Bohu? Veď čo máme, čo by sme nedostali od neho?

foto