Čo darovať Farskému listu a jeho tvorcom k Vianociam a Novému roku 2009? Predovšetkým vďaku – úctu a uznanie.

Obraciam sa k čitateľom s otázkou: Čo robíte s Farským listom? Prečítate, odhodíte... Ku ktorým patríte? Zaraďte sa sami.

Bola som na návšteve u príbuzných v inom meste. Prekvapil ma môj švagor – jednoduchý človek. Zahanbila som sa. Ukazovali mi fascikel, v ktorom mali vzorne v ažurite všetky čísla. S úctou a pýchou mi ukázali aj podčiarknuté vety a myšlienky, ktoré ich zaujali. Spomenula som si na moje, ktoré ešte nie sú v ažurite, len voľne. Neodhodila som ani jedno, pretože mne nestačí jedna hodina v kostole, ale snažím sa cez nábožnskú literatúru, resp. náboženské médiá, doma absorbovať do seba to, čo je dobré, aby som potlačila v sebe to, čo je vo mne zlé. Ustavične je s čím bojovať a práve čítanie a rozhlas mi pomáha.

Spomenula som si na tých, ktorí trpia na príslovečný „poriadok“ a už v priebehu týždňa ho dávajú do odpadkových košov. Opýtajte sa ich, koľko čísel majú odložených.

Ak ho odhadzujeme, lebo sa cítime byť jednorazovými čitateľmi, je to škoda. Nenájde sa miesto v knihovníčke medzi knihami? Alebo ani knihy nie sú a knihovníčky sú plné pohárov?