Svätý Otec Benedikt XVI. v príhovore počas záverečnej sv. omše na svetovom stretnutí mládeže v austrálskom Sydney okrem iného mladým ľuďom povedal: „Drahí mladí, dovoľte mi položiť vám teraz otázku. Ako využívate dary, ktoré vám boli dané a “moc”, ktorú sa vám chystá dať Duch Svätý aj teraz? Aký odkaz zanecháte mladým, ktorí prídu po vás? Čím budete vynikať?“

Drahí mladí, Pán vás žiada, aby ste boli prorokmi tejto novej doby, poslami jeho lásky, schopní priťahovať ľudí k Otcovi, a tak vytvárali budúcnosť nádeje pre celé ľudstvo.“

Preto vás, drahí naši mladí, v duchu Svätého Otca, povzbudzujeme aj my, katolícki biskupi Slovenska: Stávajte sa prorokmi tejto novej doby! Buďte svedkami pravých hodnôt! Vytvárajte nádej pre našu krajinu, pre naše národy, túto planétu!

V rámci začínajúceho Týždňa Cirkvi pre mládež buďme pripravení na každé dobré dielo, na realizáciu každého dobrého nápadu. Chápme tento týždeň ako jedno veľké svedectvo a príležitosť na hľadanie, objavovanie a rozvíjanie talentov, ktorými bol každý jeden z nás obdarovaný. A to tak, aby sme si navzájom pomáhali rásť v osobnej a angažovanej viere, oslobodzujúcej nádeji a nesebeckej láske.

Biskupi Slovenska


Týždeň Cirkvi pre mládež v našej farnosti

Pozývame všetkých, zvlášť mladých na divadelné predstavenie mladých zo saleziánskeho strediska v Dubnici n/V. Uskutoční sa 15. 11. 2008 o 17.00 hod v MsKS v Sabinove. Vstupné je dobrovoľné.

Tiež pozývame na celofarskú púť mladých do Krakova v dňoch 21. - 22. 11. 2008. Poplatok, v ktorom je zahrnuté cestovné a nocľah, je 500,- Sk. Nahlasovanie aj s uhradením poplatku je v kancelárii FÚ do 14. 11. 2008.

Viac informácií o ďalších aktivitách v diecéze nájdete na www.premladez.sk