Zhruba pred dvoma mesiacmi sme sa my, sabinovskí eRkári rozhodli, že si do nášho malebného mestečka pozveme mladého, talentovaného a nefalšovaného černoška priamo z Afriky. Adam Masava Onyango. To je meno tohto 24-ročného výtvarníka, ktorý v Nairobi navštevuje rozvojový projekt „Mukuru Youths Arts and Crafts Association“ venujúci sa aj mladým maliarom. Tento projekt je podporovaný z finančných prostriedkov Dobrej Noviny, teda koledovania detí, ktoré sa uskutočňuje pod záštitou eRka – Hnutia kresťanských spoločenstiev detí.

Naše spoločné dopoludnie na prvú adventnú nedeľu sme začali sv. omšou, na ktorej sme Adama predstavili a v Sabinove privítali. Po sv. omši nasledovala s ním a o ňom v malom kostole beseda. Deti si pre neho pripravili tanček na jeho obľúbenú pesničku „Jambo“. Zaspievali mu tiež aj dve talentované speváčky z Jakubovian. Hneď po tom sa Adam chytil slova a zaujímavo nám začal rozprávať o živote v Nairobskom slume, o svojej rodine, detstve, ale aj o svojej viere a o tom, ako mu Boh veľmi pomáha. Adam je veľmi zábavný mladík, a tak nás veru aj pobavil mnohými vtipnými príhodami z detstva . Priestor dostali aj zvedavé otázky veriacich, na ktoré Adam s radosťou odpovedal. Na záver nám deti predviedli pripravenú scénku O troch grošoch, ktorá zožala veľký úspech. Čas sa naplnil, a tak sme sa ešte rýchlo odfotili s naším novým kamarátom a pekne ho vyprevadili na ďalšiu cestu naprieč Slovenskom.

Týmto ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tohto dňa a všetkým, ktorí si Adama prišli vypočuť, ale hlavne ďakujem nášmu Nebeskému Otcovi, že nám daroval tak krásny deň.

foto