Naši „skalní“ koledníci už vedia, že s koncom cirkevného roka prichádza čas opäť sa stretnúť a začať prípravy na Dobrú novinu. Počas Vianoc sa nezištne vydávajú do rodín našej farnosti, aby ohlasovali radostnú zvesť o narodení Krista a zároveň zbierali peniaze na podporu projektov v afrických krajinách. Deti sprevádzajú ochotní animátori, ktorých máme každý rok menej a menej. Tento rok chceme pozvať starých aj nových animátorov. Deti sa už tešia a koledovať sa chystajú. Poďme spolu šíriť radostnú zvesť – mladí alebo starší.

 

Janka

„Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody.“ Touto vetou mi raz jeden spolužiak otvoril oči (a aj trochu zahanbil samu pred sebou – predsa, cítila som tú trefu!), keď moja odpoveď na jeho pozvanie ísť poslúžiť druhým znela: „Aj by som rada, ale nemám čas, prepáč.“ Asi dobre poznáte, že toto býva jedna z našich „naj“ výhovoriek. Rozhodnúť sa ísť niekam slobodne pomôcť chce spočiatku naše odhodlanie a možno aj dávku sebazaprenia. Ešteže to len pri tom nekončí. Každá služba šľachtí našu dušu. Stávame sa lepšími ľuďmi. Učíme sa také veci, ktoré by sme sa nikde inde nenaučili. A možno som sa toľkokrát obrala o túto výsadu len preto, že som pod službou videla len tú jednu stranu mince, ktorá je o tom, čo „musím“ dať ja.

Vianoce sú o láske. A vieme, že láska rozdávaním rastie. Práve vy môžete mať toto privilégium ísť s deťmi a prinášať ľuďom tú najväčšiu lásku – narodenie Ježiša. Nebojte sa dať kúsok seba do tohto Príbehu. Koledovanie bolo pre mňa stále príležitosťou vidieť a zažiť, že „blaženejšie je dávať, ako prijímať“ (Sk 20, 35). To je tá logika neba, ktorej sa budeme učiť azda celý život. Nebáť sa stratiť pre druhých svoj voľný čas, svoje plány. Viem, že Ježiš takéto dávajúce srdce požehnáva stonásobne viac, ako si dokážeme čo i len predstaviť. A pekné zážitky plné smiechu, úsmevov, rozhovorov a spoločne strávených chvíľ s deťmi, ostatnými vedúcimi a navštívenými rodinami sú už len čerešničkou na torte.

Pozývame všetkých ochotných aj nerozhodných ľudí, aby prišli na prípravné stretnutie sprevádzajúcich osôb, kde sa dozvedia, čo zahŕňa sprevádzanie detí počas koledovania. Nenechajte to na druhých... Príďte!

Sabinov, piatok 10.11.2017 po sv. omši na fare

Orkucany, nedeľa 12.11.2017 po sv. omši

Jakubovany, nedeľa 12.11.2017 po sv. omši

Deti zo Sabinova, ktoré by chceli ísť koledovať, prosíme, aby sa zapísali na hárky v kostole a rezervovali si v stredu 29.11. po sv. omši chvíľu čas na ich prípravné stretnutie pred koledovaním.

 

Anička

Keď sa dnes opýtate mladých ľudí, či si nenájdu na „niečo“ čas, odpoveď je veľmi jednoduchá. Jednoducho nemám čas.

Myslím, že my, mladí ľudia, sme skúpi na čas. Nemáme čas skoro na nič a na Pána Ježiša už vôbec nie. Prichádza čas vianočných sviatkov a možno aj otázka na nás, či si nenájdeme trochu času pre deti, ktoré majú ten čas a chuť ísť koledovať a ohlasovať Božie narodenie! A tak nás a vlastne aj seba povzbudzujem: nájdime si čas pripraviť deti na koledovanie. Je to výnimočný čas. Budujme novú generáciu detí, ktoré budú chcieť byť animátormi. Obetujme niečo Bohu, čo je pre nás dôležité. Obetujme svoj čas, aby sme zvestovali tú najväčšiu radosť sveta, že Ježiš Kristus sa narodil. J