Naše spoločenstvo Koinonia Ján Krstiteľ – KJK je katolícke charizmatické spoločenstvo, ktoré bolo založené 1.1.1979 katolíckym kňazom P. Ricardom Argaňarazom. Naším poslaním je Nová evanjelizácia – ohlasovanie Ježiša Krista slovom a životom vo všetkých oblastiach každodenného života. Svoju evanjelizačnú činnosť rozvíjame v mnohých krajinách sveta. Na Slovensku pôsobíme od roku 1994 a máme tri centrá. Vo Vyšnom Klatove, so schválením o. arcibiskupa a metropolitu Mons. Alojza Tkáča, v Sklenom so schválením o. biskupa Mons. Rudolfa Baláža a v Prešove so schválením o. arcibiskupa a metropolitu Mons. Jána Babjaka SJ. Naša Prešovská realita vznikla 13.10.2007. Za ňu je zodpovedný o. ThLic. PaedDr. Anton Pariľák PhD.

Aj napriek bohatým a plodným evanjelizačným aktivitám sa členovia KJK žijúci v sabinovskej farnosti snažia zapájať a byť nápomocní pri rôznych službách a akciách našej farnosti – pri organizácii farského dňa, modlitbách matiek, lektorskej službe a tiež aj ako animátori birmovancov. Cítime potrebu a volanie Ducha Svätého vstúpiť aj do služieb v iných oblastiach, a to nielen duchovného, ale aj spoločenského života a politiky.

Svätý otec František sa k postoju kresťanov k politike vyjadril: „Dobrý katolík sa mieša do politiky a vnáša do nej zo seba to najlepšie, aby vládnuci mohol vládnuť. Čo najlepšieho však môžeme vládcom ponúknuť? Modlitbu! … Kresťan, ktorý sa nemodlí za svojich vládcov, nie je dobrý kresťan. Poviete – Otče, ako sa mám modliť za tohoto človeka, s ktorým to nie je v poriadku? Modli sa za neho, aby sa obrátil! Ale modli sa! To nehovorím ja, ale svätý Pavol. Je to Božie Slovo.“ (zdroj: RadioVatican.cz) „Dávajme teda to najlepšie, čo máme – nápady, podnety, ale hlavne modlitbu. Modlime sa za našich vládcov, aby nás dobre spravovali, aby viedli našu vlasť...“ https://blog.postoj.sk/7372/cirkev-a-politika-r-fico-verzus-papez-frantisek

Aj takéto vyjadrenia Sv. otca vedú v tomto čase niekoľkých kresťanov na Slovensku k zapojeniu sa do politického života v mestách, okresoch a vyšších územných celkoch (VÚC). Sú to prevažne členovia kresťanských spoločenstiev, ktoré pôsobia na celom Slovensku, a taktiež kresťania z rôznych farností. Za naše spoločenstvo KJK Prešov chceme predstaviť a vydať svedectvo o dvoch z nich, Mgr. Katarínu Heredošovú, DiS.art a Martina Matuša, ktorí sú kandidátmi na poslancov do Prešovského samosprávneho kraja za náš okres Sabinov. Viac na: .

„Politika je jedna z najvyšších foriem činorodej lásky, pretože slúži k spoločnému dobru.“ Pápež František

foto