. (Múd 6, 12). V duchu týchto slov sa pred 25 rokmi otvorili žiakom brány CZŠ sv. Jána Krstiteľa v našom meste. Dostali možnosť získavať nielen vedomosti, ale aj životnú múdrosť vychádzajúcu z poznania poriadku sveta a kresťanskej viery. Generácie žiakov mali príležitosť v rodinnom prostredí, v atmosfére priateľstva, v súlade s najnovšími trendami vo vzdelávaní a v rozvíjaní náboženského poznania rásť po osobnostnej i ľudskej stránke.

Deti sú pre nás, rodičov, najväčším a najvzácnejším pokladom. Dali sme im život a snažíme sa vychovávať ich v rodinnom ovzduší preniknutom láskou a úctou k Bohu a ľuďom. Krásnu a zároveň náročnú úlohu a povolanie vychovávať deti sa snažíme vykonávať celou silou svojej osobnosti, zodpovedne a s láskou. Ale aj napriek tomu si často položíme otázku: Vychovávame svoje deti dobre? Čo by sme mali ešte urobiť, aby sme z nich mali v živote radosť a aby ony boli šťastné?

Pomocnú ruku pri výchove našich detí nám ponúka aj Cirkev prostredníctvom cirkevnej školy, ktorá „má za poslanie bedlivo sa snažiť cibriť rozumové schopnosti, rozvíjať správny úsudok, oboznamovať s kultúrnym dedičstvom, ktoré nadobudli predchádzajúce generácie, pestovať zmysel pre hodnoty, pripravovať na budúce povolanie a umožniť vzájomné porozumenie tým, že utvára priateľský zväzok medzi žiakmi rozmanitej povahy a rozličného postavenia.“ (z dokumentu II. vatikánskeho koncilu Gravissimum Educationis)

Okrem vyššie uvedeného poslania pomáhame v našej škole deťom chápať ľudskú kultúru vo svojom celku s posolstvom spásy tak, aby viera osvecovala vedomosti, ktoré si žiaci postupne nadobúdajú o svete, živote a človeku. Vedieme žiakov k účinnej spolupráci na zveľaďovaní občianskej spoločnosti a povzbudzujeme ich k službe na šírení Božieho kráľovstva.

Uplynulé roky existencie školy nám priniesli spoločné hľadanie múdrosti ukrytej v poriadku sveta, jeho zákonitostiach, ale i v bohatstve Božieho zjavenia. Naučili sme sa, že veda a viera sú ako dve krídla, ktoré človeka dvíhajú k nebu a dávajú mu pravú slobodu. Spoznali sme, že tajomstvá života môžeme pochopiť iba ROZUMOM a SRDCOM.