V sobotu 28. októbra sa dobrovoľníci a členovia Združenia Faustínum spolu s ďalšími farníkmi vydali na púť k P. Márii do Zakopaného. Hneď na začiatku cesty sa v autobuse vdp. kaplán Miroslav Líška modlil za pútnikov a šťastnú i bezpečnú cestu.

Do Zakopaného sme prišli okolo 9.00 hod. a následne sme sa presunuli do kostola,  kde sa nachádza socha P. Márii Fatimskej. Spolu s poľskými veriacimi sme sa pomodlili modlitbu sv. ruženca, sprevádzanú spevom a hudbou sestier sv. Sestry Faustíny. Po modlitbe sv. ruženca sme mali sv. omšu, ktorú koncelebrovali traja slovenskí kňazi. Súčasťou sv. omše bol aj úkon odovzdávania združenia Faustínum Panne Márii, najprv po poľsky a potom aj po slovensky. Po sv. omši bola prehliadka kostola, ktorý poľskí veriaci dali postaviť ako sľub za uzdravenie Sv. otca Jána Pavla II., keď bol na neho 13. mája 1981 spáchaný atentát. Celý kostol je postavený z dreva s veľmi peknou krížovou cestou, v ktorej v 5. zastavení je namiesto Šimona z Cyrény postava Jána Pavla II. a v 12. zastavení namiesto apoštola Jána stojí pod krížom tiež Ján Pavol II. Samotný Sv. otec tento kostol aj konsekroval.

V rehoľníckom dome sv. Faustíny sme sa pomodlili Korunku k Božiemu milosrdenstvu a nasýtili sa výborným obedom od sestričiek. Po obedňajšej sieste sme sa vydali do mesta na trhy a popri tom sme si stihli pozrieť aj miestne pamiatky. Panna Mária nás po celý čas ochraňovala a posilňovala, pretože napriek chladnému počasiu nám vôbec nebola zima, dokonca nám nevadilo ani upršané počasie. Okolo 19.00 hod. sme sa šťastne vrátili do Sabinova.

Mária, Matka naša, buď s nami, sprevádzaj nás a priveď nás k Prameňu Božieho milosrdenstva.