Uplynulo už pár týždňov odvtedy, čo sme spolu s našimi kňazmi putovali v tomto mimoriadnom Svätom roku milosrdenstva na trojdňovú púť: Wadovice-Kalwaria Zebzydowska-Krakow Lagiewniky. No aj napriek tomu, že čas beží, v našich myšlienkach sme stále tam, kde sme počas troch dní na premodlených a posvätných miestach, zažili príjemnú sprchu, ba priam až kúpeľ čohosi neopísateľného, nádherného, posvätného, niečo, čo sa dotklo hlboko našich duší a sŕdc s veľkou dávkou Božieho milosrdenstva.

V tomto pretechnizovanom a uponáhľanom období nemôže nám nikto vziať to prežité a zažité počas týchto troch dní. Zanechalo to v nás mladých ľuďoch, ale určite aj vo všetkých ostatných pútnikoch obidvoch našich autobusov, trvalú pečať zážitkov, Božieho pohladenia, odpúšťania, dobrých vzťahov so všetkými, ale hlavne s našim nebeským Otcom.

Kde sme všade boli a čo všetko sme videli a zažili, nedá sa napísať pomocou týchto pár riadkov.

Preto už iba chceme byť vďační za toto všetko, za námahu, organizáciu, sprevádzanie, sv. omše... a vysloviť poďakovanie : pánu dekanovi, pánu kaplánovi, pánu kantorovi, Márii Novákovej, rehoľnej sestričke i všetkým , ktorí sa o nás starali, aby sme všetko vedeli, videli, pochopili a všade sa cítili dobre.

Dúfame, že z tohto zažitého Božieho milosrdenstva budeme načierať a piť plným dúškom po celý rok, ako z prameňa živej vody.

A po určitom čase otázka pre birmovancov: Vyjadri jednou vetou, čo Ťa okrem týchto zážitkov na púti oslovilo?

Jakub: bol som veľmi prekvapený, koľko veriacich ľudí rôznych národov a národností sa modlilo na týchto miestach.

Lukáš: Poznačilo ma to dávkou pokory a túžby urobiť každý deň niekomu niečo dobré.

Laura: Táto púť zocelila vzťahy v našej birmovaneckej skupinke, ale aj vzťahy so všetkými pútnikmi, ba aj s pútnikmi našej arcidiecézy, s ktorými sme sa zúčastnili na spoločnej sv. omši, ktorú koncelebroval pán biskup B. Bober spolu s poľskými a našimi kňazmi.

Ďakujeme......

foto