Pozývame vás na 24-hodinové chvály, počas ktorých sa chceme spolu modliť za naše mesto a blížiacu sa kajúcu tryznu za obete holokaustu (tá bude už najbližšiu nedeľu popoludní).

Tieto 24-hodinové chvály odštartujeme vo štvrtok (18.5.) večernou sv. omšou a krátkou adoráciou, po ktorej sa presunieme do Misijného tréningového centra, ktoré rastie na Hliníku na Šancovej ulici. Od 20:00 prvých 90 minút maratónu povedie chvály Rieka Života, po nej sa postupne vo vedení modlitby vystriedajú modlitebníci zo všetkých kresťanských cirkví v našom meste. Toto 24-hodinové modlitbové ťaženie ukončíme pred piatkovou večernou sv. omšou. Tesne pred skončením modlitieb budú mať od 16:00 priestor detské chvály s ukazovačkami. Pripojiť sa môžete v ktorúkoľvek hodinu, na akokoľvek dlho budete chcieť a môcť. Občerstvenie, nápoje, a hlavne káva sú zabezpečené :-) Ste srdečne vítaní.

Touto nedeľou (14.5.) zároveň začíname nepretržitý maratón modlitieb 24/7. Pozývame vás zapísať sa na konkrétnu hodinu do zdieľanej tabuľky, ktorú nájdete TU. Ak nemáte možnosť alebo schopnosti zvládnuť elektronické zapísanie, poproste vaše deti či vnúčence, aby to pre vás urobili.

Téma odprosenia a odpustenia je vždy náročná. O koľko náročnejšia je, keď sa týka bolestnej histórie, a zvlášť židov. Stále je v nás množstvo nevraživosti či neochoty na pokánie. Počas príprav tryzny to jasne vyplávalo na povrch. Dnes je v móde nadávať, šomrať a pridať sa k akýmkoľvek populistickým prúdom. Život kresťana však pramení z modlitby. A ovocím modlitby je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, vernosť, miernosť, zdržanlivosť. Poďme tieto dary Ducha Božieho vyprosiť pre naše mesto.

foto