Keď sa dav divákov rozišiel domov, priatelia opatrne sňali mŕtve Ježišovo telo z kríža. Zavinuli ho do bieleho plátna a odniesli do hrobu. Pri jeho pohrebe je prítomný aj Jozef z Arimatey. Patril medzi popredných Židov, ale tajne sa hlásil k Ježišovi. Práve Jozef vybavil u Piláta, aby mohli Ježiša pochovať. Ten, ktorý sa k Ježišovi počas jeho života verejne nepriznal, sa teraz po jeho smrti k nemu otvorene hlási. Ježiš nás zachránil vďaka tomu, že vytrval do konca, až po vyliatie svojej krvi. Vytrvalosť do konca vidíme aj u Jozefa z Arimatey.

Koľko je vecí, ktoré začneme a nedokončíme? Je tomu tak, lebo nám chýba jedna dôležitá vlastnosť: vytrvalosť. Jozef z Arimatey bol vytrvalý, pretože sa k Ježišovi priznal, i keď to vyzeralo, že všetkému je koniec.

Na začiatku pôstu ste dostali kartičky, do ktorých ste značili svoje dobré skutky, modlitby, sv. omše atď. Vytrvali ste v tom? Je vaša kartička pekne vymaľovaná? Jozef z Arimatey daroval Ježišovi hrob, vaším darom je vytrvalosť, ktorú ste mali počas pôstneho obdobia.

 

Spracované podľa: PARDEĽ, V. „Pôstne kázne pre deti a krížové cesty“