Poslaním zbierky Pôstna krabička pre Afriku je pomôcť chudobným deťom v krajinách subsaharskej Afriky. Aj vy sa môžete zapojiť do zbierky a pomôcť svojím pôstnym darom vo forme modlitby alebo finančného príspevku.

Ak sa počas pôstu rozhodnete vzdať obľúbenej kávy, sladkosti či inej drobnosti a ušetrené peniaze vhodíte do pôstnej krabičky, podporíte vzdelávanie a zdravotnú starostlivosť pre konkrétne deti v Ugande a Rwande.

Vašich 50 centov za sladkosť, ktorú si v pôste nekúpite, postačí na poskytnutie stravy pre každé dieťa v našom ugandskom centre na jeden deň.

1 eurom za vašu kávu v obľúbenej kaviarni môžete zaplatiť chorému ugandskému dieťaťu prepravu domov zo zdravotného strediska a ušetriť mu 3 hodinovú cestu pešo.

Vaše 2 eurá denne počas pôstu nám pomôžu zabezpečiť krvné vyšetrenie na diagnostikovanie malárie pre dieťa z nášho centra v Ugande.

 

Akým spôsobom môžete prispieť?

 

Pošlite váš pôstny dar formou poštovej poukážky na účet Slovenskej katolíckej charity alebo priamo bankovým prevodom na účet v OTP Banke

IBAN: SK74 5200 0000 0000 1635 2051 v.s. 221

 

Prispejte online prostredníctvom našej stránky: www.charita.sk

 

Pôstnu zbierku pre Afriku môžete podporiť aj zaslaním darcovskej sms v tvare DMS medzera AFRIKA na číslo 877. Cena DMS je 2,- € v sieti operátorov O2, Orange a Telekom. SKCH z nej dostane 96%. DMS je možné zasielať od 1.3. 2018.

 

Viac informácií na http://www.charita.sk/postnakrabicka/uvod.php

Ďakujeme!

foto