Charles Dickens vo svojom diele Oliver Twist opisuje príbeh chlapca, s ktorým sa život nemaznal. Stratil rodičov, istý čas vyrastal v sirotinci, no nakoniec sa jeho domovom stala ulica. Tam sa stal súčasťou partie mladíkov, ktorí sa živili drobnými krádežami a to ho priviedlo až pred súd a takmer do väzenia. Celý príbeh sa však pre Olivera končí šťastne. Tento Dickensov príbeh vychádza z reálnych životných osudov mnohých detí a mladých, ktorí sa stali sirotami a boli nútení hľadať svoju vlastnú identitu, pretĺkať sa životom na vlastnú päsť, čo sa neraz končilo tragicky – väzením, smrťou a pod. O tom, že to nebol žiaden výnimočný jav ale niečo bežné, svedčí aj Don Bosco, ktorý sa mnohých takýchto prípadov ujímal v Turíne.

Toto, samozrejme, v súčasnosti v Sabinove nie je náš problém... ale možno aj ty prežívaš vo svojom živote podobnú samotu, nemáš nikoho, kto by si ťa vypočul, kto by ti poradil, kto by odpovedal na tvoje otázky, kto by sa s tebou a za teba pomodlil, možno sa nemáš s kým porozprávať o otázkach viery... a možno je v tvojom živote všetko v úplnom poriadku a nič z toho sa ťa netýka, len sa v piatok večer nudíš...

Práve pre teba sme sa každý piatok večer rozhodli otvoriť brány fary. Príď sa po sv. omši s nami pomodliť sv. ruženec, porozprávať, dozvedieť sa niečo nové o viere, spoznať nových ľudí... Začíname už tento piatok 13.9. po sv. omši. Všetci mladí sú vítaní.