Už niekoľko mesiacov slávime sväté omše za život v našej farnosti. Požehnali sme už tehotné ženy, rodiny, bezdetné páry a v septembri budeme žehnať lekárov a zdravotníckych pracovníkov. Veď kto viac slúži životu, ako práve tí, ktorí pracujú v zdravotníctve?! Vieme, že niektorí sa, žiaľ, spreneverili svojmu poslaniu a v mene vedy ako lekári spolupracujú pri zabíjaní nenarodených alebo na výskume prostriedkov proti počatiu.

Kresťan – katolík má právo si plánovať, koľko detí chce mať a koľko je schopný uživiť. Preto Cirkev odporúča manželom, aby sa vyhli hriechu antikoncepcie či iným prostriedkom proti počatiu a používali prirodzené metódy plánovania rodičovstva. Mnohí veriaci sa v týchto metódach nevyznajú a hoci sa ich pokúšali uskutočňovať, nedarilo sa im to naučiť. Preto prichádzajú potom často ku sviatosti zmierenia s prosbou o odpustenie za antikoncepčný štýl manželského života.

Z týchto dôvodov sme sa rozhodli pozvať všetkých manželov, ktorí si nechcú iba chodiť po rozhrešenie, ale chcú sa v budúcnosti vyhnúť takémuto hriechu, na prednášku pána doktora MUDr. Františka Orlovského, ktorý sa venuje aj našim snúbencom. Témou bude „Život v manželstve bez hriechu“. Veríme, že toto pozvanie prijmete. Pre niektorých je to chúlostivá téma, možno sa niektorí hanbia prísť počúvať o takýchto veciach, ale je dobré, aby manželia nachádzali spoločnú radosť z lásky, ktorú môžu mať len bez života v hriechu. Je potrebné zahodiť rôzne ohľady a spoločne hľadať cesty kresťanského štýlu života aj v manželstve. Preto je vhodné, aby sa tejto prednášky zúčastnili obaja manželia, ak je to možné.

Pro-life večer sa uskutoční v piatok 21.9.2018 s týmto programom: svätá omša za život o 18:30 vo farskom kostole s požehnaním lekárov a zdravotníckych pracovníkov a po nej o 19:30 prednáška v jedálni Súkromnej základnej školy.

Veríme, že mnohí manželia sa vďaka tejto prednáške a besede budú môcť opäť radovať zo spoločného života.