Každoročne sa v našom saleziánskom stredisku koná dievčenská akcia NOC V LAURE. Tento rok sa to nieslo v duchu jednej špica pecka naj bomba modlitby svätého ruženca. Predpokladaný začiatok mal byť o 17:30, avšak ako to už u saleziánov býva zvykom, začalo sa to „kúsok” neskôr, a to svätou omšou. Túto neobvyklú omšu iba pre dievčatá (a uja Jurka) slúžil náš don Imrich. Po omši sme si naplnili naše hladné brušká samým zdravým jedlom (koláčmi, cukríkmi, lízankami, čipsami...), ktoré nám nabalili naše super mamičky. Napapané sme si zatancovali obľúbené tance, ako napr. párový tanec, írske ženy či tanec na pesničku „čivava”.

Keď sme sa poriadne vyšantili, prišla na rad besiedka o svätom ruženci. Porozprávať o zážitkoch spojených s touto modlitbou nám prišiel jeden úžasný manželský pár Helenka a Marián aj so svojimi dvoma deťmi. Počas tejto besedy sme sa naučili veľa nového, no sme sa aj poriadne nasmiali, a to keď nám rozprávali o tom, ako sa našli (citujeme Helenku: „Ja som vedela, že on je ten pravý, ale on o tom ešte nevedel.“) či o diskotéke v Červenici. Potom sme sa ruženec aj spoločne pomodlili. Neskôr sme si zahrali rôzne hry, pri ktorých sme sa zabavili, ale aj dosť doudierali. Vysilené a vyčerpané sme sa prezliekli do pyžamiek a zaľahli do našich „pohodlných a teplučkých“ spacákov. Ako večerníček sme si pozreli krásny film Most do krajiny Therabitie, pri ktorom niektoré dievčatá zaspali a iné vydržali až do konca.

Vďaka našim mladším kamarátkam sme sa zobudili už v skorých ranných hodinách, pomodlili sme sa a hor sa na raňajky. Najedené sme si zbalili veci, a trošku sme za sebou poupratovali. Ako pamiatku na túto parádnu akciu sme dostali ruženček. A nakoniec menšia reklama: DIEVČATÁ, O ROK URČITE DOJDITE, ZAŽIJETE VEĽA ZÁBAVY!!!