Dobrodružstvo eRko tábora začalo 13.8.2018 odchodom autobusov z Jakubovian a od MsKS v Sabinove. V Hnilčíku nás privítali štyri elementy – zem, vzduch, oheň a voda, ktoré nás priviedli k moderátorovi celého týždňa: „roľníkovi“. Päťdesiatdva mladých táborníkov čakal neľahký týždeň. Každý deň si vypočuli rozprávanie jedného zo živlov. Počas dňa, v ktorom dominovala zem, sme navštívili múzeum s drahými kameňmi, starým baníckym náradím, fotkami okolitých jaskýň a odvážlivci vošli aj do štôlne, kedysi využívanej aj ako sklad. V piatok k nám zavítali dobrovoľní hasiči. Po krátkej prednáške sa mohli deti previesť na hasičskom aute so zapnutými sirénami. Ani nás animátorov nemuseli dvakrát prehovárať na krátku jazdu. Malí či veľkí, kto by dokázal odolať?

Všetci sa najviac potešili nočnej hre a boju proti animátorom v nezvyčajnom športe Roverino. Naučili sa nové hry napríklad: Piges, Egyptský a stonožkový tanec.

Vďaka aktivitám sa deťom nakoniec podarilo vyhodiť odpadky zo zeme, vyčistiť vodu i vzduch, naučiť sa manipulovať s ohňom, ale čo je najdôležitejšie, chrániť prírodu a stvorenstvo v duchu motta: „Svet už nemôže dlhšie čakať.“ Na záver sa chceme poďakovať sponzorom a ľuďom, bez ktorých by nič z toho nevzniklo.