Ako sme už avizovali v minulotýždňovom farskom liste, na budúcu nedeľu 30. 11. 2008 k nám príde hosť z Afriky, presnejšie z Kene. Volá sa Adam Masava Onyango. Celý svoj doterajší život prežil v slume. Už v detstve objavil, že farbami dokáže vyjadriť čo vidí, cíti, o čom premýšľa. Vyrastal v ťažkých podmienkach extrémnej chudoby. Dostal však šancu v Združení mladých umelcov slumu Mukuru – jednom z projektov, ktorý podporuje aj eRko prostredníctvom Dobrej noviny.

Adam sa teší na stretnutie s nami všetkými, ktoré bude spojené s rozprávaním o živote. Príde nám porozprávať príbeh o tom, ako z ničoho urobiť usilovnou prácou niečo hodnotné…

Privítame ho v našom nedeľnom liturgickom spoločenstve na svätej omši o 9.00 hod. Po nej bude stretnutie pokračovať v malom kostole (pozvaní ste všetci – malí aj veľkí), kde ho naše deti pozdravia pripraveným programom a kde bude príležitosť dozvedieť sa o ňom a o živote v jeho krajine čo najviac. Teda môžete prísť so stovkami otázok, na ktoré vám určite rád odpovie. Po spoločnom obede s deťmi a mladými z eRka, ktorí sa k nám zídu v ten deň z celej okolice stretnúť sa Adamom, sa už budeme musieť rozlúčiť. Príďte – tešíme sa na spoločne hodnotne strávený začiatok Adventu.