Ako učeníci po siedmich týždňoch od vzkriesenia očakávali prisľúbeného Tešiteľa vo Večeradle, tak aj žiaci a pedagógovia našej Cirkevnej ZŠ a ostatných sabinovských škôl po ôsmich prázdninových týždňoch zhromaždení „vedno na tom istom mieste“, vzývali Ducha Svätého hymnom Veni, Sancte Spiritus na začiatku nového školského roka 2016/2017.

Atmosféru dňa Turíc umocňoval aj dážď, ktorý nápadne pripomínal úryvok z Božieho slova našej slávnosti, opisujúci príchod Ducha Svätého: „Tu sa náhle strhol hukot z neba, ako keď sa ženie prudký vietor, a naplnil celý dom, v ktorom boli.“ (Sk 2, 2) Medzi žiakmi a študentmi sa určite našli aj takí, ktorým sa daždivé pondelkové ráno nepodobalo iba vyroneným slzám za skončenými prázdninami, ale v padajúcich kvapkách zočili Božiu milosť rozlievajúcu sa na všetkých ľudí a samotného Ducha Svätého, ktorého jedným zo symbolov je práve voda.

Ako ľudia rôznych národov zhromaždení na päťdesiaty deň v Jeruzaleme počuli každého hovoriť vo svojom vlastnom jazyku, tak aj my sme sa povzbudení príhovorom p. kaplána a posilnení Božím požehnaním odhodlali prihovárať k našim žiakom, kolegom, rodičom, priateľom najzrozumiteľnejšou rečou – rečou lásky.

foto