V prvom rade sa chcem poďakovať Pánu Bohu, že som navštívila Rím po tretíkrát. Táto púť bola pre mňa výnimočná tým, že som prešla 4 sv. bránami v Roku milosrdenstva. Potešila som sa aj svätým schodom, ktoré som zvládla. Predtým boli sv. schody nedostupné.

Veľké ďakujem patrí pánu dekanovi Cichému, ktorý mal dôsledne pripravený program. Ranné chvály, sv. omše, vešpery. Človek pookrial pri každej návšteve baziliky. Mysleli sme na svojich doma, aj tých, čo sú vo večnosti. Ďalšie ďakujem patrí Gitke Novákovej, ktorá viedla modlitby a predkladala prosby, ktoré napísali naši rodáci.

Nakoniec sa chcem poďakovať nášmu sprievodcovi p. Bačíkovi, ktorý mal výborný výklad. Svojimi vedomosťami ma „očaril“. Posledný deň sme mali sprievodkyňu rodáčku zo Slovenska, ktorá žije 20 rokov v Ríme. Posledný deň bol veľmi náročný (presúvali sme sa peši). Ďakujem patrí aj pánom šoférom, ktorí nás odviezli a priviezli domov zdravých. Napokon sa chcem poďakovať Milke Ďuďakovej a Magde Jadvišovej, že to so mnou vydržali.