Už od roku 2010, kedy začal proces blahorečenia Titusa Zemana bol môj život úzko spätý s týmto kňazom – saleziánom. Problémy a ťažkosti som sa rozhodla zverovať do jeho orodovania v nebi. Zaujímala som sa o všetky informácie a príspevky, ktoré súviseli s jeho menom. Najviac mi pomáhal Deviatnik k tomuto kňazovi. Veľký zázrak sa zatiaľ nestal, ale malé úspechy človek vidí v každej situácií.

Prišiel rok 2017 a celá cirkev na Slovensku sa začala pripravovať na blahorečenie Titusa Zemana v Bratislave. Samozrejme, že sme tam nemohli chýbať. Mali sme už aj dostatok informácií o tomto veľkom človekovi. Knihy Quo vadis, Titus? od Michala Titusa Radošinského a životopis Blahoslavený Titus Zeman, ktorý napísala Lodovica Maria Zanet mi predstavili život človeka, ktorý robil veľa dobra, ale aj veľa trpel pre svoju vieru a ochotu pomôcť druhým. Niektoré situácie z jeho života sa ma hlboko dotkli a bola som rada, že aj ja patrím do veľkej saleziánskej rodiny ako on.

Počas procesu blahorečenia v Bratislave sme všetci prežívali radosť, že máme orodovníka v nebi z našej slovenskej salez. rodiny. Presunuli sme sa do Hant-arény, ktorá bola zaplnená hlavne mladými ľuďmi. Program bol úžasný, náš hlavný predstavený Don Angel Fernandez Artime zožal väčší potlesk ako známy herec, ktorý podujatie moderoval. Zážitkom pre mňa bolo počúvať ľudí, ktorí sa osobne stretli a poznali s donom Titusom. Taktiež svedectvo zázraku uzdravenia na jeho príhovor v nebi.

Počas blahorečenia sme videli mnoho symbolov: kovový relikviár, zobrazujúci prechod cez rieku, základný motív – ostnatý drôt, profil kríža, cez ktorý presvitali petržalské paneláky a hymnus na počesť Titusa Zemana. To všetko ma utvrdilo pokračovať v prosbách a modlitbách k nášmu novému blahoslavenému. Blahoslavený Titus Zeman, oroduj za nás v nebi.

fotofoto