V roku Milosrdenstva sme sa mamy zo spoločenstva Modlitieb matiek v Sabinove rozhodli putovať 4.6. na fatimskú sobotu za našou Nebeskou Matkou do Litmanovej. Cesta autami nám rýchlo ubehla a v cieli nás privítalo krásne prostredie a nádherné počasie. Už tam sme cítili, že Panna Mária žehná našej púti a srdečne nás víta a raduje sa s nami. Keďže niektoré sme tam ešte nikdy neboli, mali sme čas zoznámiť sa s prostredím a pripraviť sa na liturgiu. Spolu s našimi bratmi gréckokatolíkmi sme sa pomodlili sv. ruženec a o 10.00 hod. sme boli prítomné na liturgii. V ten deň bol sviatok Bohorodičky spolutrpiteľky. Opäť sme pocítili silnú ruku Nebeskej Matky, ktorá nás pozvala k sebe ako spolutrpiteľka pri bolestiach svojho Syna a stojí aj pri našich deťoch, za ktoré sa modlíme a tiež často prežívame bolesti, ak ich chodníčky idú zlým smerom.

Keďže niektoré z nás vedia pekne spievať a ani naša gitaristka Majka neprišla bez gitary, po skončení sv. liturgie sme zaspievali niekoľko pesničiek na oslavu Nebeského Otca a, samozrejme, nechýbali ani mariánske pesničky.

Posledné rozlúčky s Pannou Máriou a prísľub, že opäť si našu púť zopakujeme a ide sa domov.

Cestou preberáme naše zážitky a ďakujeme za naše spoločenstvo Modlitieb matiek, za každú mamku, za ochotu byť spolu a slúžiť si. Pekné chvíle nám pripomínajú aj fotografie, ktoré sme si spoločne urobili.

foto