16. august bol síce prázdninový deň, avšak pre miništrantov sabinovského dekanátu bol niečím výnimočný. Práve v tento deň sa miništranti skoro zo všetkých farností stretli na dekanátnom miništrantskom futbalovom turnaji v Chminianskej Novej Vsi. Začínali sme už v skorých ranných hodinách, a to svätou omšou, ktorú celebroval náš pán dekan L. Cichý. V kázni nás o. Bugoš povzbudil, aby sme na ihrisku boli súťaživí, avšak nie za každú cenu, teda za cenu úrazu či neslušných slov.

Futbalového turnaja sa zúčastnilo vyše 150 chalanov z celého dekanátu a z toho 28 boli z našej farnosti, teda zo Sabinova, Orkucian a aj Jakubovian. Turnaj prebiehal v troch kategóriách. Prvú z nich tvorili chlapci do 10 rokov. Druhá kategória bola 11 – 15 rokov a nakoniec, tretiu skupinu tvorili najstarší, a to 16 rokov a viac. Všetci zúčastnení bojovali na ihrisku zo všetkých síl a snažili sa obsadiť nejakú medailovú pozíciu. Hoci boli tri kategórie a hrali sa tri zápasy naraz, časovo sa turnaj natiahol až do poobedných hodín, kedy sme už všetci netrpezlivo čakali na vyhodnotenie. Tento čas čakania sme si spríjemnili guľášom, ktorý nám navarili domáci hostitelia (a bol veľmi dobrý J).

Turnaje sa dohrali a výsledky boli jasné. Hoci všetci hrali zo všetkých síl, víťaz nemôže byť každý. A tak najmladší miništranti z našej farnosti, do 10 rokov, priniesli domov pohár za tretie miesto, za ktoré im blahoželáme. Chcem sa tiež poďakovať všetkým chalanom, ktorí nasadili sami seba do hry a urobili všetko preto, aby zvíťazili. Taktiež naším trénerom a sprievodcom, zvlášť p. kaplánovi Ľubošovi, ktorí nás sprevádzali počas celého turnaja. Chcem povzbudiť aj ďalších miništrantov, aby už teraz trénovali na ďalší ročník dekanátneho miništrantského futbalového turnaja na budúci rok. Tešíme sa na ešte hojnejšiu účasť.