„Vy ste svetlo sveta. Mesto postavené na návrší sa nedá skryť. Ani lampu nezažnú a nepostavia pod mericu, ale na svietnik, aby svietila všetkým,“ (Mt 5, 14-15)

 

25.marca 2018 odštartoval už tretí ročník projektu „9 mesiacov za život“. Tohto ročná téma znie: BYŤ MAMOU JE KRÁSNE.

Do tohto projektu sa zapájajú mnohé kresťanské spoločenstvá pod zastrešením Národného pochodu za život (viac na www.9mesiacovzazivot.sk). Prinášajú svetlo tam, kde je tma, noc a smrť. Vieme, že tma panuje tam, kde chýba svetlo. A niekedy stačí hoc aj malé svetielko, aby ľudia lepšie videli.

V čom spočíva tento projekt? Skupiny dobrovoľníkov pred nemocnicami sa pokúšajú prinášať takéto svetlo a ohlasujú pravdu o živote. Prichádzajú na tieto miesta počas pracovných dní, aby sa modlili, pretože tam násilne zomierajú nenarodené deti. Ich poslaním je priniesť nádej tam, kde chýba svetlo a vládne tma. Chcú stáť pri opustených deťoch, tak ako stála Mária s Jánom pri opustenom Ježišovi. Modliť sa za lásku pre rodičov, aby prijali svoje dieťa ako dar a mali z neho radosť. Prichádzajú prosiť za obrátenie lekárov a ostatných zdravotníkov, aby rovnako slúžili životu matky i dieťaťa. Modlia sa za ohlasovanie radostnej zvesti o živote a svedčiť o milosrdnom Bohu, ktorý hľadá stratených a skláňa sa k slabým.

Osobitným spôsobom svietime, keď kladieme deti do stredu nášho záujmu. Ony sú svetlom svetla. Málo si uvedomujeme, ako veľmi ich potrebujeme. Ak sa nenaučíme bezpodmienečne prijímať deti, nikdy v nás nedozreje otcovstvo či materstvo. Náš ľudský život nekončí tým, že vyrastieme z dieťaťa, ale že dokážeme prijímať deti ako dar. Sám Ježiš nás upozorňuje: „Kto prijme toto dieťa v mojom mene, mňa prijíma.“ (Lk 9,48)

Tieto modlitby pred nemocnicami, najbližšie k nám, prebiehajú aj v Prešove (viac na stránke , vpravo v menu položka „Modlitbová prítomnosť na miestach potratov“). Samozrejme, každý je srdečne vítaný, aby sa pridal k tejto službe modlitby a svedectva.

Keď chránime deti, osvetľujeme svet. Preto aj my pri nemocniciach môžeme byť takýmto MAJÁKOM.

„Čo robí maják? Nehýbe sa z miesta. Nedokáže zliezť z útesu, skočiť do vody, aby vyčistil plytčiny. Dokáže len jedno: svietiť do tmy a ukazovať cestu. Jediný maják môže navigovať mnoho ľudí.“ ( Lisa Wingateová )