V minulých číslach farského listu sa písalo, čo je lectio divina. Dnes chcem povedať pár slov o jeho udomácnení sa v našej sabinovskej farnosti.


Už pár rokov som sa pohrávala s myšlienkou s tým začať. Benedikt XVI. a kardinál Martini mi podávali výborný návod, no stále som mala strach, že stúpim niekde vedľa. Toho ma však zbavilo jedno sedenie a debatovanie s viacerými kňazmi, ktorí ma veľmi povzbudili. Tak som sa do toho pustila najprv sama, potom v spoločenstve na biblickej katechéze. Máme už za sebou dva roky. Po prvých nesmelých krôčikoch dnes už istejšie kráčame touto cestou. Pociťujeme pri tom radosť z Božieho slova, z Jeho prítomnosti a sme stále prekvapení tým, čo nám hovorí. Božie slovo bolo a je aktuálne stále. Akoby bolo napísané dnes a len pre nás. Tak je nám blízke, že sa s ním môžeme stotožniť a rozprávať sa s Pánom slovami Písma i svojimi vlastnými.


Lectio divina nás vedie na cestu nových objavov vo Sv. Písme a nových svetadielov svojej vlastnej duše. „Skúste a presvedčte sa, aký dobrý je Pán“.