V nedeľu 8. januára 2017 sa v rímskokatolíckom kostole Mučeníckej smrti sv. Jána Krstiteľa konal charitatívny vianočný koncert pod názvom Spasiteľ sa rodí – oslavujme ho. Podujatie pripravili rímskokatolícka a pravoslávna farnosť v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Sabinove.

Prostredníctvom vianočných kolied a duchovných piesní chceli organizátori poukázať na pravý duchovný rozmer Vianoc – nezabúdať na milosrdenstvo a prejavovať ho blízkym. Dátum konania sa podujatia bol v duchu ekumenizmu, keďže nedeľou – Krst Krista Pána sa v liturgickej tradícii rímskokatolíckej cirkvi po sviatku Zjavenia Pána (Troch kráľov) vianočné obdobie skončilo a v liturgickej tradícii pravoslávnej cirkvi sa práve sviatky Kristovho narodenia začali sláviť.

Výťažok z koncertu (nazbieralo sa 468,26 €) poputuje pre sociálne slabšie rodiny Sabinova, ktorým rímskokatolícka farská charita zabezpečí potravinovú pomoc. Koncert otvorili spoločnou piesňou zmiešaný spevácky zbor zo Sabinova a Veľkého Šariša – Cantica Scibinium a Carmel a pravoslávny spevácky zbor chrámu Záštity Presvätej Bohorodičky v Sabinove. Tieto zbory sa na pomyselnom pódiu vystriedali s Goldkami zo ZUŠ Sabinov a so Združením mladých umelcov. Účinkujúci predviedli svoj spevácky a hudobný talent, ktorým umocnili medzi prítomnými umelecký zážitok. Piesne a koledy v rôznych prevedeniach, jazykoch či melódiách spestrili nedeľný podvečer všetkým, ktorí napriek mrazivému počasiu prišli, aby pomohli slabším, či už svojím spevom alebo milodarom.