Ježiš vzkriesil Lazára a jeho sestre Marte povedal: „Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť, aj keď umrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky.“

Ani jeden deň neprejde bez toho, aby som nebol bližšie k hrobu. Zužuje sa medzera medzi časom a večnosťou. Duša nemôže zomrieť, lebo bola stvorená nesmrteľnou, ale telesná schránka sa neustále rozpadáva na prach, z ktorého bola vzatá. Nič nie je stále okrem Boha. Boh je stredobod a život všetkých, ktorí sa menia, ktorí mu dôverujú ako svojmu Otcovi, ktorí vzhliadajú k nemu a sú spokojní, keď sa odovzdávajú do jeho rúk. Najistejší a najsilnejší základ pre náš život je pravda – pravda o tom, kto je Boh, pravda o tom, kto sme my a pravda o tom, k akému životu nás Boh povolal.

Žijeme vo svete slov. Televízia, rádio, počítače, noviny – toto všetko je pripravené sýtiť našu myseľ a priťahovať náš záujem. Ježiš hovorí: „Blahoslavení tí, čo počúvajú Božie slovo a zachovávajú ho“ (Lk 11, 28). Kiežby toto slovo – slovo života – našlo svoje miesto v srdci každého z nás! Všetci hľadáme šťastie, pokoj a lásku. Najviac nimi budeme naplnení vtedy, keď nájdeme Ježiša, ktorý je Cesta, Pravda a Život.

Všetko sa zmení na dobro, ak mám pri sebe Ježiša, toho istého včera, dnes a naveky.