V priebehu uplynulého školského roka sme pre sabinovských miništrantov zaviedli nový – milovaný i nenávidený – „systém miništrovania.“ Bol to z našej strany akýsi pokus zlepšiť fungovanie miništrantskej služby a hlavne jej chápanie samotnými miništrantmi. V praxi to znamená, že sme sa snažili učiť ich skutočnej službe, ktorá znamená nevyberať si kedy to vyhovuje mne, ale kedy je to potrebné a prijať s tým spojené aj ťažkosti ako obetu (napr. skoršie vstávanie alebo menej frekventovanú sv. omšu dievčatami ) a tiež zodpovednosť za zabezpečenie tejto služby. A zároveň zamedziť nerovnomernému rozdeleniu miništrantov na jednotlivých nedeľných sv. omšiach a zabezpečiť ich prítomnosť aj pri večerných sv. omšiach v bežných dňoch.

Aké sú výsledky? Tie posúďte sami. Z našej strany môžeme len konštatovať, že niektorí (aj z tých najmenších) sa ukázali ako veľmi zodpovední a svedomití a poctivo prichádzali slúžiť vtedy, keď sme s nimi rátali. Na druhej strane, žiaľ, musíme povedať, že našli sa aj takí, ktorým slovo „služba“ veľa nehovorí. Aj touto cestou ďakujeme všetkým, ktorí sa ochotne dali k dispozícii a slúžili pri Pánovom oltári a do miništrantskej služby pozývame aj ďalších chlapcov, ktorí túžia byť pri sv. omši čo najbližšie pri Ježišovi.

Vyhodnotenie celoročnej služby aj „odovzdanie ocenení“ pre najsvedomitejších miništrantov z každej kategórie chceme urobiť spoločne, a preto pozývame všetkých miništrantov na opekačku v priestoroch fary, ktorá sa uskutoční v pondelok 16.7. po večernej sv. omši.