Kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby. Túto ľudovú múdrosť isto poznáte. A tak aj my na CZŠ hľadáme rôzne možnosti a spôsoby, ako zlepšiť nielen prostredie školy pri materiálnych opravách, ale aj vo vyučovacom procese. To všetko preto, aby sa naši žiaci u nás cítili ako doma a aby vyučovanie bolo pre nich zaujímavé a zároveň efektívne. A tak v popri Hejného metóde v matematike prichádza Jolly Phonics metóda v angličtine.

Jolly Phonics je metóda vyučovania angličtiny, ktorá poskytuje program pre výučbu zručností čítania a písania v anglickom jazyku. S Jolly Phonics sa deti učia nielen zvuky anglickej abecedy, ale všetky zvuky, ktoré angličtina má, ako aj to, ako sa tieto zvuky píšu. S týmito vedomosťami pokračujú deti spájaním zvukov do slov a začínajú čítať. Znie to neuveriteľne, ale čítajú v angličtine už po niekoľkých týždňoch. A čítajú veľa, lebo súčasťou každej úrovne je sada kníh, ktoré sú pre ne nielen zaujímavé, ale určite aj motivujúce. Zároveň si precvičujú písanie počúvaním zvukov hovoreného slova a identifikujú písmená, ktoré zodpovedajú týmto zvukom.

Nebojte sa, Jolly Phonics je multi-zmyslový, aktívny program s bohatými skúsenosťami z celého sveta navrhnutý špeciálne pre deti, a preto začíname už tento šk. rok práve na prvom stupni.