Na začiatku kalendárneho roka 2017 sme v kostoloch počuli pastiersky list našich otcov biskupov. V ňom sa zdôraznilo veľké mariánske jubiluem, ktoré si v tomto roku pripomenieme. V októbri bude sté výročie fatimských zjavení Panny Márie. Samotní biskupi nás všetkých pozývali na hlbšie prežitie tejto udalosti aj v našich farnostiach. Zvlášť podčiarkli modlitbu posvätného ruženca v rámci fatimských sobôt.

Aj naša farnosť máva fatimskú sobotu vždy prvú sobotu v mesiaci o 6.00 hod. ráno a po nej nasleduje stretnutie sa s eucharistickým Kristom ako vrchol modlitby. Týmto Vás chceme pozvať na spoločnú modlitbu fatimských sobôt, ktoré sú duchovnou prípravou na októbrové výročie. Spoločne sa chceme zamýšľať nad významom fatimských zjavení a snažiť sa splniť prosbu našej nebeskej Matky. Viac o tejto prosbe hovorí sestra Lucia, ktorej sa zjavila Panna Mária so srdcom ovinutým tŕním: „Dcéra moja, pozri na moje Srdce ovinuté tŕňmi, ktorými ho nevďační ľudia ustavične bodajú rúhaním a nevďačnosťou. Usiluj sa ma aspoň ty potešiť a povedz, že všetkým, ktorí sa počas piatich mesiacov na prvú sobotu vyspovedajú, pristúpia k svätému prijímaniu, pomodlia sa tretiu časť ruženca a strávia so mnou 15 minút v rozjímaní o pätnástich tajomstvách ruženca s úmyslom odčiniť urážky voči mne, sľubujem, že budem pri nich v hodine smrti so všetkými milosťami potrebnými na spásu ich duše.

Podmienky spojené s prisľúbením:

svätá spoveď – môže byť aj niektorý deň pred prvou sobotou (napr. spoveď pred prvým piatkom);

sväté prijímanie – na prvú sobotu;

modlitba ruženca – jeden zo štyroch ružencov;

15 minút rozjímanie – o tajomstvách ruženca v spoločnosti Panny Márie;

pred každou zo štyroch podmienok vzbudiť si úmysel odčiniť urážky spôsobené Nepoškvrnenému Srdcu;

ide o 5 prvých sobôt nasledujúcich po sebe bez prerušenia (podobne ako na prvé piatky).

Možno niektorí povedia, že je to skoro... ráno o šiestej ...ale týmto ranným vstávaním môžeme len získať, nikdy nie stratiť.

foto