V sobotu 18. 2. 2017 sa oplatilo byť na Farskom plese v Mestskom kultúrnom stredisku v Sabinove. V poradí za sebou už štvrtý ročník. V počte 150-tich tancachtivých účastníkov boli zastúpené aj spoločenstvá z našej rím.-kat. farnosti: Dom Júdov, Faustínum, saleziánska rodina, Cirkevná ZŠ sv. Jána Krstiteľa – pedagógovia a zamestnanci. Obohatením a spestrením bola aj účasť troch kňazov.

Na úvod privítala účastníkov plesu za všetky spoločenstvá, ktoré sa spoločne podieľali na organizácii, p. riaditeľka Cirkevnej ZŠ Katarína Hviščová. Nasledovalo požehnanie pokrmov p. kaplánom Ľubom Juraškom. Slávnostným prípitkom začala chutná večera. Prázdne taniere boli pochvalou za snahu obsluhujúceho personálu MsKS. Vkusná výzdoba tanečnej sály, pozvaná dvojica súrodencov – tanečníkov Zborayovcov, vystupujúci výborný tanečno-spevácky súbor Sabinovčan, to všetko veľmi vhodne do seba zapadalo.

A konečne začala hrať muzika do tanca. Hudobná skupina Galaxis v súzvuku s potrebami tanečníkov výborne hrala najmä slovenské a české obľúbené hity. Naozaj bravúrnou mierou prispeli k spokojnosti tanečníkov. Tanečný parket bol plný. Prestávky na oddych a posilnenie žalúdka tak akurát. Hostia si to užívali. Radosť bolo pozerať na spokojnosť všetkých. Najmä na p. kostolníka Ľuba Mihoka, ktorý jemu jedinečným spôsobom a stálym úsmevom na tvári vykrúcal tanečným šarmom svoju manželku Annu.

O polnoci bola tombola. V jemnom napätí sa čakalo, na koho sadne šťastie výhry najviac. 50 šťastlivcov sa tešilo... No v tombole vyhrali tohto roku naozaj všetci. Mimoriadnou cenou bola sv. omša odslúžená 26. 2. o 18:30 za všetkých účastníkov plesu. Ples mal však jedinú chybičku. O 5. hodine ráno zakikiríkal kohút a musel sa skončiť. Mnohí schudli aj o celý kilogram – no celú noc v pohybe, nečudujte sa. O rok príďte aj Vy!