Pozývam všetkých veriacich k oslave patróna nášho kostola, farnosti a mesta sv. Jána Krstiteľa a jeho mučeníckej smrti. 29. august je deň našej farnosti, preto ho chceme prežiť pri liturgickej oslave – pri sv. omšiach a pri popoludňajšom programe Farského dňa.

O tom, že Európa je naozaj kresťanská, sme sa snažili presvedčiť naše deti počas prázdnin tak, že sme vybrali niektoré krajiny Európy a snažili sa im každú stredu podať informácie o vybranej krajine. O svätcoch, ktorí v nich žili, čím boli výnimoční, čím nás ešte stále obohacujú a čo z ich života je pre nás inšpirujúce. Vlajky, typické jedlá, pozdravy, pamätihodnosti. Všetko to dopĺňali veselé zábavné hry.

Vyvrcholením a záverom bude program na Farský deň „So svätými po Európe“. Na farskom dvore budú pripravené aktivity nielen pre rodiny s deťmi, aby ste si mohli oprášiť, overiť, prípadne doplniť svoje vedomosti o svätých, zasúťažiť si, zatancovať erko tance alebo len jednoducho vytvoriť spoločenstvo slávnostného dňa a porozprávať sa.

Tento rok sa nesie v znamení blahorečenia Anky Kolesárovej, preto pozývame všetkých na Prednášku o procese blahorečenia popoludní o 16.00 hod. vo veľkom kostole, ktorú prednesie JCDr. JUDr. Juraj Jurica, vicepostulátor v procese blahorečenia a bude odpovedať aj na vaše otázky. Nevadí, že ste každý rok boli na vyhliadke vo veži kostola. Pohľad z nej je stále zaujímavý niečím iným. Opäť bude možné doplniť si informácie aj o oltároch, sochách, maľbách. Tešíme sa ako na mladých, tak aj na starších, a dokonca aj na najstarších...

Plagát na stiahnutie