Mimoriadny svätý rok milosrdenstva pomaly vrcholí. O niekoľko týždňov bude minulosťou, ale veríme, že jeho ovocie a výzva byť „milosrdní ako Otec“ nás bude naďalej poháňať konať skutky milosrdenstva.

Počas tohto obdobia prebieha program pri bráne milosrdenstva v našej farnosti. Okrem dvoch farských pútí Vám chceme teraz ponúknuť a pozvať Vás pouvažovať o Božom milosrdenstve tak, ako ho Cirkvi zvestovala sv. Faustína. Pozývame Vás na farskú duchovnú obnovu.

Mnohí veriaci musia za duchovnými obnovami cestovať a priniesť určité obete. My to budeme mať ľahšie, lebo takéto duchovné podujatie príde za nami. Využime to!

Našu farnosť navštívia sestry z Kongregácie Matky Božieho milosrdenstva – z rehole, v ktorej dosiahla svätosť táto skromná poľská rehoľnica. Prídu z košickej komunity, aby nám priblížili posolstvo Božieho milosrdenstva. Niekedy chápeme túto úctu iba ako „modlitbovú“ záležitosť. Avšak učenie sv. Faustíny je veľmi konkrétne – z modlitby vyviera a povzbudzuje ku skutkom milosrdenstva voči blížnym a k modlitbe vedie. Hlavnou témou tejto obnovy bude dôvera. Veríme, že slová rehoľných sestier i chvíle spoločnej modlitby nám pomôžu učiť sa opravdivej a hlbokej dôvere voči milosrdnému Otcovi.

Srdečne Vás pozývame prežiť týchto pár chvíľ v termíne 14. – 16. 10. 2016 v našom spoločenstve. Podrobný program je na plagátoch aj vo Farskom liste. Pripravme si ochotné a načúvajúce srdcia, aby sme Božie milosrdenstvo nielen obdivovali a uctievali, ale hlavne ho napodobňovali a takto naplnili cieľ tohto milostivého roka – byť „milosrdní ako Otec“.