Každý jeden človek má svoje túžby a svoje sny. Niektoré sú väčšie a iné zas menšie. Niektoré sú zrealizovateľné a iné zas nie. Mali ste, alebo ešte máte túžbu putovať do Svätej Zeme a povzbudiť sa svätými miestami? My sme takú túžbu mali a ona sa stala reálnou.

V piatok 17. februára sme sa celý seminár na čele s našimi predstavenými, ako aj s otcom arcibiskupom, vydali na túto púť. Na púť do Svätej Zeme. Naše kroky putovali po mnohým miestach, ktoré boli spojené so životom Ježiša Krista. Navštívili sme Nazaret, kde svätá rodina žila, Betlehem, kde sa Ježiš narodil, Pole pastierov, kde zaznela slávnostná GLÓRIA, Horu Blahoslavenstiev, horu Tábor, ... a nakoniec aj samotný Jeruzalem, kde sa odohrala tragédia Veľkonočného Trojdnia, ale aj nesmierna radosť Veľkonočnej nedele.

Naša púť trvala iba týždeň, ale prešli sme mnohými miestami. Veľa sme videli a veľa počuli. Počas celej púte, ba aj pred ňou, sme mali srdcia naplnené radosťou, že sme mohli bezprostredne zažívať to, čo sme doposiaľ čítavali v evanjeliu. Táto radosť panuje dodnes a pevne verím, že tak skoro nevyhasne.

Naša radosť bola úprimná a nechceme si ju nechať iba pre seba, ale túžime sa s ňou podeliť spolu s vami. Preto vás pozývam do kostola v nedeľu 5. marca po krížovej ceste na krátku prezentáciu z púte bohoslovcov do Svätej Zeme, kde sa v krátkosti podelíme o naše zážitky. Tešíme sa na Vás.