Pozývame všetky deti našej farnosti, ktoré by chceli prežiť Advent a Vianoce tým, že darujú svoj čas pre dobré dielo Dobrej noviny, nech sa prihlásia u animátorov, ktorí budú čakať každý deň po sv. omši v sakristii na ochotných chlapcov a dievčatá.

Počas prípravy na Dobrú novinu ponúkame všetkým deťom: rozdelenie do skupín, stretká počas Adventu, na ktorých sa viac zoznámime aj medzi sebou, ale aj s myšlienkou Dobrej noviny – teda aj tak, na diaľku s našimi kamarátmi, ktorí prežívajú svoj život vo veľmi ťažkých podmienkach, tiež prípravu koledníckeho programu a nácvik kolied.

V nedeľu 30. 11. príde aj k nám do Sabinova návšteva z Afriky, z Kene, mladý šikovný výtvarník Adam Masava, ktorý nám porozpráva niečo o tom, ako sa žije v jeho krajine a my mu spoločne nachystáme okrem pohostenia aj príjemné spoločné popoludnie . Keď sa chcete o ňom a jeho živote dozvedieť viac, príďte.

No a celkom krátko pred Vianocami, na 3. adventnú nedeľu, 14. 12. sa v našej farnosti zhromaždia koledníci z celého okolia, aby sa tu u nás stretli s otcom arcibiskupom, ktorý nás ako kedysi Pán Ježiš svojich apoštolov, rozpošle hlásať Dobrú novinu.

A potom na sviatok Narodenia Pána Ježiša chceme ohlasovať radostnú zvesť o Jeho narodení a počas koledovania urobíme zbierku, ktorou podporíme núdznych, hlavne deti v Afrike a rozvojové projekty v afrických krajinách.

Okrem detí prosíme aj mladých, ktorí by boli ochotní sprevádzať deti pri koledovaní, aby sa nahlásili tiež v sakristii po svätej omši u animátora.

    Prostredníctvom Dobrej noviny:
  • chceme pomôcť deťom hlbšie prežiť narodenie Pána
  • chceme dať deťom náplň na stretká počas adventného obdobia
  • chceme pomôcť upevneniu farského spoločenstva cez spoločnú aktivitu farnosti
  • chceme pomôcť deťom budovať povedomie univerzálnej Cirkvi – to že katolícka Cirkev žije vo všetkých svetadieloch, krajinách a národoch
  • chceme si spoločne uvedomiť, že sú krajiny v ktorých sa majú deti omnoho horšie, ako naše deti, krajiny v ktorých musia denne bojovať o prežitie.
  • Partnermi Dobrej noviny sú katolícke farnosti na Slovensku, vybrané diecézy a farnosti v Afrike, misijné a rehoľné spoločenstvá, mimovládne organizácie, Pápežské misijné diela a ďalšie. Hlavným projektovým partnerom je rakúska Trojkráľová akcia (Dreikönigsaktion).