Milé deti,

minulú stredu sme pred sv. omšou robili pokus so šatkou. Pamätáte si? Jeden z vás sa vžil do kože slepého človeka, ktorý nič nevidí. Slepý musí v mnohých veciach veriť, že to, čo mu druhí hovoria, je pravda a sám si to nemá možnosť overiť (napríklad či mu kaplán dáva ochutnať čokoládu alebo tlačenku). Presne toto prežíval aj Bartimej – slepec z mesta Jericho, ktorého Ježiš uzdravil a on tak mohol vidieť. Ježiš hovorí, že bol uzdravený vďaka svojej viere. On nevidel ani jeden Ježišov zázrak, iba od iných počul, že nejaký Ježiš uzdravuje ľudí. Nemal žiaden priamy dôkaz, no dôveroval ostatným, že to, čo mu hovoria, je pravda. Takú vieru, ako mal Bartimej, máme mať aj my. My sme Ježiša tiež nikdy na vlastné oči nevideli. Ale máme svedectvá iných ľudí, ktorí ho videli. Oni nám hovoria o tom, čo Ježiš robil a učil – apoštoli, evanjelisti, nástupcovia apoštolov, pápeži, biskupi, Cirkev, naši rodičia. Títo všetci nám hovoria o tom, kto bol Ježiš a čo pre nás urobil.

Skúsme si počas nasledujúcich dvoch týždňov niečo o Ježišovi prečítať z evanjelií. Tak budeme môcť aj my vo svojom živote, škole, rodine zakúsiť kým Ježiš naozaj je a stretnúť ho živého.  

P.S.: Budúci týždeň máte prázdniny, a preto detské sväté omše nebudú. Nálepky s dátumom 4.11. dostanete pri detskej sv. omši po prázdninách.

 

Prajeme vám požehnaný týždeň!

Kaplán Lukáš a vaši animátori