Ahoj!

Trúfaš si doplniť (bez pomôcky) evanjelium o uzdravení slepca, ktoré sme počuli túto nedeľu pri svätej omši? Ak nie, tak tu sú súradnice dnešného evanjelia – Jn 9, 1 – 41.

A ešte jedna pozvánka – túto stredu 29.3. ťa pozývame pred detskou svätou omšou na spoločnú modlitbu krížovej cesty o 17.50 hod. vo farskom kostole.

Prajem ti pekný požehnaný týždeň. Kaplán Ľuboš


Slová na doplnenie: klaňal, znamenia, oči, rozpráva, vyhnal, hriešny, podobá, sobota, vidí, blato, slepý, žobral, potrel, vidiaci, Siloe

Ako Ježiš šiel, videl človeka, ktorý bol od narodenia .......... . Napľul na zem, urobil zo sliny blato, blatom mu .......... oči a povedal mu: „Choď, umy sa v rybníku .......... ,“ čo v preklade znamená: Poslaný. On šiel, umyl sa a vrátil sa .......... . Susedia a tí, čo ho predtým vídali žobrať, hovorili: „Nie je to ten, čo tu sedával a ..........?” Jedni tvrdili: „Je to on.“ Iní zasa: „Nie je, len sa mu .......... .” On vravel: „Ja som to.“ Zaviedli ho, toho, čo bol predtým slepý, k farizejom. Ale v ten deň, keď Ježiš urobil blato a otvoril mu oči, bola práve .......... .Preto sa ho aj farizeji pýtali, ako to, že .......... . On im povedal: „Priložil mi na oči .........., umyl som sa a vidím.” Niektorí farizeji hovorili: „Ten človek nie je od Boha, lebo nezachováva sobotu.“ Iní vraveli: „Ako môže .......... človek robiť takéto ..........?” A rozštiepili sa. Znova sa teda pýtali slepého: „Čo hovoríš o ňom ty? Veď tebe otvoril ..........?” On odpovedal: „Je prorok.“ Povedali mu: „Celý si sa v hriechoch narodil a nás poúčaš?!“ A .......... ho von. Ježiš sa dopočul, že ho vyhnali, vyhľadal ho a povedal mu: „Ty veríš v Syna človeka?“ On vravel: „A kto je to, Pane, aby som v neho uveril?“ Ježiš mu povedal: „Už si ho videl a je to ten, čo sa .......... s tebou.” On povedal: „Verím, Pane,“ a .......... sa mu.