Ahojte deti!

Táááák a máme tu Vianoce. Konečne, však? Pripomíname si narodenie Pána Ježiša. Určite si si už rozbalil darčeky, ktoré si našiel pod stromčekom. Máš veľkú radosť, ale nezabúdaj na to, že Vianoce nie sú iba o radosti z darčekov, ale o radosti, že Boh nám poslal svojho Syna, ako ten najväčší darček, aby sme my všetci mali radosť z toho, že Boh nás všetkých má rád. Boh Otec nám vo svojom Synovi posiela lásku, pokoj, odpustenie. Nezabúdaj na to.

Skús doplniť časť z evanjelia o narodení Božieho syna (pomôcka: Evanjelium podľa Lukáša 2, 1 − 17):

Vybral sa aj Jozef z galilejského mesta ............... do Judey, do Dávidovho mesta, ktoré sa volá ............... lebo pochádzal z Dávidovho domu a rodu, aby sa dal zapísať s ..............., svojou manželkou, ktorá bola v po žehnanom stave. Kým tam boli, nadišiel jej čas pôrodu. I ............... svojho prvorodeného syna, zavinula ho do ................ a uložila do ................, lebo pre nich nebolo miesta v hostinci. V tom istom kraji boli ..............., ktorí v noci bdeli a strážili svoje stádo. Tu zastal pri nich Pánov ................. a ožiarila ich Pánova sláva. Zmocnil sa ich veľký strach, ale anjel im povedal: “............... sa. Zvestujem vám veľkú ..............., ktorá bude patriť všetkým ľuďom: Dnes sa vám v Dávidovom meste narodil ............... Kristus Pán. A toto vám bude znamením: Nájdete ............... zavinuté do plienok a uložené v jasliach." A hneď sa k anjelovi pripojilo množstvo nebeských zástupov, zvelebovali Boha a hovorili: “............... Bohu na výsostiach a na zemi ............... ľuďom ............... vôle."

Prajem vám požehnané vianočné sviatky a, samozrejme, si aj oddýchnite cez prázdniny, ale pozor na prázdninovú lenivosť J kaplán Ľuboš