„Spustite sieť z pravej strany lode a nájdete.“ (Jn 21, 6a)

Určite mnohých z nás oslovil plagát, ale hlavne video, ktoré natočili bohoslovci kňazského seminára v Košiciach, v ktorom dominoval aj náš bohoslovec Miloš Jaklovský. Páni bohoslovci pútavo pozývali na deň otvorených dverí, keď vo videu ako Kristovi rybári neváhali vo februári ponoriť sa do studených vôd košického Jazera, aby ich sieť sa naplnila, lebo toto bude ich úlohou po celý život: byť rybármi ľudských duší, vo vodách studených i teplých, búrlivých a možno niekedy aj pokojných, ale vždy to bude ťažká práca.

A tak v nedeľu „Dobrého pastiera“ sme sa rôzne vekové kategórie aj zo Sabinova stretli v košickom seminári, kde sme najprv pri svätej omši nasýtili dušu, zložili svoj batôžtek vďaky, ale aj prosieb za našich sabinovských kňazov, ale aj všetkých bohoslovcov, ktorí sa o nás celý deň úpenlivo starali. Urobili nám prehliadku seminára, pohostili chutným obedom, kávou a koláčmi, pripravili program, hry a rôzne akcie nielen pre deti, ale aj dospelých, a nakoniec sa ukázali ako skvelí herci, speváci, moderátori a muzikanti. Nechýbala ani tombola, kde hlavná výhra bol zájazd do Svätej zeme. Bolo to všetko na vysokej úrovni. Nezabudlo sa ani na Korunku Božieho milosrdenstva a slávnostné vešpery. Návšteva seminára bola zakončená požehnaním, ktoré udelil rektor seminára ThDr. Š. Novotný, PhD.

Ďakujeme všetkým, že sme zakúsili kus neba v našej Cirkvi. Nech sa im darí na ceste k Pánovi a o rok možno dovidenia v seminári!

foto