Program odpustovej slávnosti začne v sobotu 6. októbra 2018 modlitbou korunky Božieho milosrdenstva. Pokračovať bude otváracou sv. omšou o 16.30 hod., ktorú bude celebrovať pomocný biskup Mons. Marek Forgáč.

Po skončení nasleduje duchovný program, ktorý povedie hudobné zoskupenie „Poetica musica“. Sv. omšu za chorých nielen telom, ale aj duchom, ktorá je tradične spojená s modlitbou príhovoru, celebruje Mgr. Stanislav Stronček, farár – dekan dekanátu Košice – východ.

Mládež si príde na svoje o 21.00 hod. pri sv. omši, ktorú povedie rektor Pastoračného centra Anny Kolesárovej Mgr. Pavol Hudák. Sobotňajší program ukončí mládežnícka krížová cesta a eucharistická adorácia v kostole.

Nedeľňajší program otvoria Ranné chvály ku cti P. Márie Ružencovej, farská sv. omša a sv. omša za rodiny a rozpadnuté manželstvá, ktorú liturgicky povedie vdp. Jozef Kohut, prefekt Kňazského seminára sv. Karola Boromejského v Košiciach.

Odpustová slávnosť sa zavŕši 7. októbra 2018 pri eucharistickom slávení o 10.30 hod., ktorému bude predsedať J. Em. kardinál Jozef Tomko, emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov. On požehná aj základný kameň Pútnického domu blahoslavenej Anny Kolesárovej, ktorý sa má v Obišovciach začať stavať v budúcom roku.

Príďte sa spoločne poďakovať za dar svedectva blahoslavenej Anny Kolesárovej a občerstviť sa na duchu a tele pri tejto celoarcidiecéznej púti.

foto