Prešla ďalšia etapa našej formácie v seminári. Táto etapa bola sprevádzaná pádmi, no aj mnohými radosťami, povzbudeniami a krásnymi zážitkami. Asi najväčším zážitkom a najväčšou udalosťou, na ktorú sme sa dlho tešili a veľmi dlho ostane v našich pamätiach, je, nepochybne, púť do Svätej Zeme. Púť trvala 10 dní, no zbehla veľmi rýchlo. Hoci to bolo krátko, prešli sme toho mnoho a veľmi dlho sa budeme odvolávať na zážitky, ktorými sme boli omilostení na týchto svätých miestach.

Ďalšia naša rubrika sa venuje tretiakom, ktorí minulý rok boli na pastoračnom ročníku, teda celý rok absolvovali v službe vo farnosti. Počas spomínaného roka nabrali iste mnoho skúseností a zážitkov, s ktorými sa s nami s radosťou podelili.

4. veľkonočná nedeľa je nedeľou Dobrého Pastiera a už tradične sa v tento sviatok otvárajú dvere Kňazského seminára pre širokú verejnosť. Je to jeden deň v roku, kedy do seminára môže vstúpiť ktokoľvek. Počas celého roka sú dvere seminára zatvorené verejnosti a žijeme si tu v tzv. klauzúre. Preto vás už teraz pozývam na náš DOD, ktorý sa uskutoční tohto roku 7. mája.

O týchto a mnohých iných zážitkoch zo seminárnych zákutí sa dočítate v novom čísle nášho časopisu BOROMEO, v ktorom sa ukrývajú aj dve videá. Môžete si ho zakúpiť na stojanoch s časopismi.