Blíži sa čas vianočný, ba priam je už tu. V spojení s ním je tu opäť časopis BOROMEO, časopis košických seminaristov. Tento časopis vychádza dvakrát do roka. Prvé číslo kalendárneho roka vychádza na Veľkú noc a druhé na Vianoce.

V tomto čísle s názvom Duchovný život sa dočítate nielen o novinkách, ktoré sa udiali v seminári, ale aj o živote seminaristov, cirkvi na Slovensku a cirkvi všeobecne. Autori jednotlivých článkov nám predstavujú svoj duchovný život, svoju duchovnú cestu, stagnovanie, ale aj rozvoj. Niektorým z nás sa počas prázdnin podarilo vycestovať do zahraničia. Jedni šli do Poľska na svetové stretnutie mládeže so Sv. Otcom (ponúkame aj krátky videový prierez tohto stretnutia), iní šli či už do Čiech alebo Talianska a tam si podať ruku so sv. Otcom.

Na začiatku školského roka sme nezabudli na duchovnú prípravu, ktorá spočívala v týždenných duchovných cvičeniach u jezuitov v Prešove. Všetci sme spoločne putovali na Velehrad na jubilejnú desiatu púť bohoslovcov Slovenska, Čiech a Moravy. A aby som nezabudol, ponúkame rozhovor s novým košickým pomocným biskupom Marekom Forgáčom a so svojimi prvými pocitmi a dojmami sa s nami podelili aj naši prváci.

Toto, ale aj mnoho ďalšieho, sa dočítate v novom čísle Boromea, ktoré nájdete na stojanoch s časopismi.