14. decembra sme sa prebudili do krásneho nedeľného rána, ktoré bolo ako každé iné. No nie pre všetkých! Túto nedeľu sme totiž privítali v našom kostole nielen koledníkov Dobrej noviny z blízkeho okolia, ale aj pomocného biskupa Stanislava Stolárika, ktorý nám udelil svoje požehnanie. Na túto Vysielaciu pobožnosť prišlo niečo vyše 300 koledníkov so svojimi animátormi a rodičmi.

Všetko bolo zodpovedne pripravené. Ráno ešte pilne cvičil spevácky zbor, tetušky z Farskej charity varili čajík, animátorky vybaľovali koláčiky, niektoré už čakali prvých návštevníkov a niektoré nervózne pobehovali a kontrolovali, či je všetko tak, ako má byť . Ani sme sa nenazdali a už bolo okolie kostola plné známych i neznámych ľudí, trpezlivo čakajúcich na sv. omšu, ktorá sa začala presne na pravé poludnie. Sv. omša prebehla hladko, bez akýchkoľvek komplikácií. To sa dalo čakať, veď celý čas stál pri nás Ten, pre ktorého sme to pripravili, náš Nebeský Otecko. Po sv. omši sme si zaspievali zopár „ukazovačiek“ a vianočných kolied, ktoré nám pomohli prekonať únavu a výborne nás naladili. Ešte sa predstavili všetky farnosti a filiálky, ktoré nás poctili svojou prítomnosťou a na záver nám otec biskup povedal ešte zopár slov, ktoré povzbudili a zahriali pri srdiečku. Nakoniec nám udelil požehnanie a vyslal nás ohlasovať dobrú novinu tak, ako to niekedy robili apoštoli.

Ďakujem všetkým, ktorí nejakým spôsobom urobili tento deň výnimočným, všetkým animátorkám, ktoré opäť neváhali obetovať svoj čas pre dobrú vec a všetkým, ktorí boli s nami v modlitbách.