Je to neuveriteľné, ako ten čas rýchlo letí... Je to už 5 rokov od môjho príchodu do Sabinova na post riaditeľky Cirkevnej ZŠ. Náš nebeský Otec preukázal za ten čas našej škole veľa dobier. Poslal nám do cesty veľa skvelých a požehnaných ľudí, veľa nových detí, nových rodičov i priateľov. Za to mu patrí naša nekonečná chvála.

Teším sa, že vďaka týmto ľuďom a s pomocou našich učiteľov a ostatných zamestnancov sa naša škola posúva dopredu. Stali sme sa pilotnou školou pre vyučovanie matematiky Hejného metódou, zaviedli sme vyučovanie anglického jazyka metódou Jolly Phonics, minulého roku sme sa stali jednou zo 7 škôl Microsoftu na Slovensku. Naše deti sa v našom centre voľného času venujú robotike, programovaniu, filmovaniu, hudbe či športu a získavajú veľa ocenení nielen v okresných, ale aj celoslovenských súťažiach. Dokonca sa im podarilo reprezentovať školu, mesto i farnosť aj vo svete.

V júni minulého roku ste spolu s nami oslávili 25. výročie založenia našej školy.

Aj samotná tvár školy sa za ten čas zmenila. Podarilo sa nám čiastočne zrekonštruovať fasádu školy, zrealizovať rekonštrukciu kotolne, vymeniť všetky okná a dvere, vymeniť palubovku v telocvični, zrekonštruovať sociálne zariadenia, vymaľovať triedy a vymeniť v celej škole staré lavice za nové...

V spolupráci s farnosťou patríme k spoluorganizátorom Farského plesu, každoročne oslavujeme spolu s našimi deťmi a rodičmi Deň rodiny či Deň školy. Veľkej obľube sa teší aj náš Deň otvorených dverí. Aj touto cestou Vám chcem všetkým poďakovať za návštevu u nás počas DOD.

Nezabúdame ani na duchovný rozvoj našich detí a zamestnancov. V spolupráci s farnosťou sa učitelia pravidelne zúčastňujú adorácií, modlitieb sv. ruženca, duchovných obnov i každoročných duchovných cvičení. V spolupráci so saleziánmi sa zúčastňujú pravidelných duchovných obnov aj deti našej školy spolu s triednymi učiteľmi. Pravidelná sv. omša v našej kaplnke je už neoddeliteľnou súčasťou fungovania našej školy. Počas týždňa mávame pravidelné stretnutia pri modlitbe, a to: pondelok – Modlitby o pol druhej, streda – sv. ruženec o 7:15, piatok – Korunka Božieho milosrdenstva o 7:15.

Uvedomujeme si, že bez Božieho požehnania by sme nedokázali nič z týchto skvelých vecí. Preto Vás aj naďalej prosíme o úprimné modlitby za školu, za naše deti, za našich učiteľov a zamestnancov, za našich rodičov a všetkých priateľov našej cirkevnej školy.