Vieme, koľko konfliktov a vojen je dnes vo svete, ako veľmi sa šíri terorizmus, ktorý nemá ohľad ani na chorých, deti alebo tých, ktorí im prichádzajú na pomoc. Vieme ako sa zvyšuje počet interrupcií alebo iné formy, ktoré šliapu po ľudskej dôstojnosti. O milosrdenstvo volá nielen celý svet, ale i naše rodiny, my sami, najmä vtedy ak sme bezmocní, keď vidíme našu duchovnú biedu, ubližovanie, choroby alebo utrpenie, tajomstvo neprávosti, ktorá sa dotýka života človeka na zemi.

Preto sa pre nás stávajú aktuálne slová nezabudnuteľného pápeža Jána Pavla II. Ako veľmi dnešný svet potrebuje Božie milosrdenstvo. Na všetkých kontinentoch sa z hlbín ľudského utrpenia vznáša volanie o milosrdenstvo. Potrebujeme milosrdenstvo, aby nespravodlivosť, ktorá je vo svete bola zastavená svetlom pravdy.

Preto dnes, väčšmi než doteraz svet potrebuje svedkov milosrdnej Božej lásky, potrebuje apoštolov, čiže ľudí, ktorých poslal Boh, aby zaniesli do svojich rodín, zamestnania i do sveta posolstvo o jeho milosrdnej láske ku každému človekovi. To je perspektíva Združenia apoštolov Božieho Milosrdenstva Faustínum.

Viac sa o tomto združení ako aj spiritualite sv. sestry Faustíny budete môcť dozvedieť počas adventných nedieľ v rámci duchovnej prípravy na vianočné sviatky našom farskom kostole v Sabinove.

Všetkých vás pozývame na nedeľné adventné popoludnia s názvom sv. Faustína a Božie milosrdenstvo. Začneme túto nedeľu o 15.00 hod modlitbou Korunky k Božiemu milosrdenstvu, po nej bude katechéza. Tieto stretnutia budú viesť sestry z Kongregácie Matky Božieho milosrdenstva.