Všetci zažívame znepokojujúcu politickú situáciu vo svete, ktorá v nás vzbudzuje vážne obavy. Už dávno nejde iba o čisto národné konflikty, ale veľmi ľahko sa môže vznietiť celosvetový vojenský konflikt. Čo môžeme urobiť v tejto situácii my kresťania, hoci nezastávame vedúce pozície v politike? Učiteľ Cirkvi sv. Ján Zlatoústy by nám povedal: „Modliaci sa človek drží vo svojich rukách kormidlo svetových dejín.“ Aj preto sa 229 modlitebníkov „chytilo tohto kormidla“ v našej cirkevnej škole 18. októbra 2018 o 9.00 hod. a pripojilo sa k miliónom deťom modliacich sa ruženec za jednotu a pokoj vo svete.

Túto modlitbovú akciu začalo niekoľko dospelých v roku 2005 vo Venezuele, dôverujúc slovám svätého pátra Pia: „Ak sa bude milión detí modliť ruženec, svet sa zmení.“ Veríme, že milióny detí po celom svete svojou modlitbou trochu viac pritiahlo nebo na našu zem, lebo ako sa už často potvrdilo, modlitba detí má veľkú moc!  

Prosíme, aby aj nám všetkým darovala Panna Mária odvahu a nadšenie pre spoluprácu na tejto modlitbovej iniciatíve, ktorá zaiste prinesie ovocie pokoja a jednoty do celého sveta.